Ha idén egy különleges nyaralást szeretnénk, és nem egy hotel szobában szeretnénk tölteni az estéket, jöhet a lakóautós kirándulás. Ehhez pedig el kell döntenünk, hogy milyen alternatívát választunk. Több guruló hotelszoba is szóba jöhet. Nézzük tehát az alternatívákat.

Fogalmi zavarok

Ha a hétköznapokban nem foglalkozunk magunk lakóautókkal, lakókocsikkal, akkor kialakulhat a fejünkben egy egészen apró zűrzavar.

 Mégis mi a különbség a lakókocsi, a lakóautó, és furgon lakóautó és a lakóbusz között?

Induljunk most a legnagyobbtól a legkisebb felé és meg is fogunk érkezni a címben említett furgon lakóautóig.

Milyen lakóalkalmatosságok vannak?

Beszélhetünk tehát:

Lakóbusz

A lakóbuszok a legnagyobb guruló „lakások”. Ezekhez nem elegendő egy B kategóriás jogosítvány, nehezebb őket vezetni, drágábbak is. Azonban ezek a legkomplexebbek és leginkább hasonlítanak egy kis lakáshoz.

Ezeket azoknak ajánljuk, akik több személlyel utaznának hosszabb távon, több napra, akár hónapra.

Lakókocsi

A lakókocsi abban tér el a többi társától, hogy nem magában vezethető. A lakókocsikat a személygépjárműhöz csatlakoztatva tudjuk szállítani. Ilyen esetekben pedig figyelni kell, hogy mekkora lakókocsit milyen típusú, márkájú autóhoz kötünk. Ugyanis itt is lehetnek kikötések és korlátozó tényezők.

Furgon lakóautó

A lakóautók önmagukban is vezethetők, a legtöbb B kategóriás jogosítvánnyal. Ezek mérete szintén eltérhet, vannak 2, de 8 személyes lakóautók is, melyekben azért egészen nagy tér van.

A furgon lakóautók belső tere jóval kisebb, mint a lakóbuszoké. Vannak azonban nagyobb lakóautók, amelyek belső tere már igen kényelmes és tágas. Egy 8 személyes lakóautó azért már méretében is nagyobb.

Hadd említsünk pár példát kínálatunkból. Ha ellátogat honlapunkra, a luxuslakoauto.hu-ra, különféle furgon lakóautókat találhat.

Belefuthat például egy 2022-es Mobilvetta Kea I86 I-be. Ez a modell egy 4 alvóhelyes, integrált felépítésű lakóautó. 2 darab LED TV-vel, kerékpártárolóval, tolatókamerával, Európa térképes GPS-szel. Extra USB aljzatokkal, szúnyoghálókkal és klímával.

 Honlapunkon általában 4 személyes, négy férőhelyes lakóautókat kínálunk bérlésre, de mindig érdemes figyelni a kínálatot.

Ha bármilyen egyéb lakóautó kiegészítőt, tartozékot szeretne bérelni, munkatársaink készséggel segítenek.

A bérlési feltételekről és a lakóautók állapotáról is részletes leírást talál honlapunkon, a luxuslakoauto.hu-n.

Nézzen szét, kérjen ajánlatot és éljen a lehetőséggel!