Lakóautós fogalomtár

Lakóautós fogalomtár
Lakóautós fogalomtár

Lakóautó bérlés esetén szinte biztos hogy belefutunk az integrált lakóautó kifejezésbe. A lakóautóknak alapvetően négy fő típusát különböztethetjük meg. Lehetnek félintegrált lakóautók, alkóvosak, full-integráltak, valamint VAN-ek.

A félintegrált típus felépítménye alacsonyabb, és a fogyasztása is kisebb. A hátsó fix iker- vagy franciaágy mellett nem kell átalakítani az étkező részt. Felette helyezkedik el egy kézzel vagy elektromosan leengedhető ágy egy vagy két személy részére. A lakófülke jó hőszigetelésén túl, a vezetőfülke is ebben a kényelember részesül.

A full-integrált lakóautókat lakóbusznak is nevezzük. A készítési alapelvük megegyezik a más kategóriájú modellekkel, azonban a jobb anyaghasználat és a speciális gyártási technológia különbséget tesz! Hőszigetelésük homogén, szerkezetük korszerűbb és stabilabb. A legtöbb esetben felszereltek egy vezetőfülke feletti franciaággyal, mely akár leereszthető is lehet.

Lakóautó bérlés alkalmával találkozhatunk még az alkóvos lakóautó kifejezéssel is. Ezolyan lakóautót jelent, melynél a vezetőfülke fölötti rész fixen egy nagyméretű franciaággyá van kialakítva. Az alkóv létrával érhető el. Nagyobb családoknak különösen ajánlott.

A lakóautó dupla padló a luxus járművek megerősített padlószerkezete. Több tárolóhelyet biztosít, hőszigetelőbbé és merevebbé teszi a szerkezetet.