Ha eladó lakóautót keresünk, vagy esetleg lakóautó bérlésén gondolkodunk szinte biztos, hogy belefutunk az integrált lakóautó kifejezésbe. Na de mit is jelent mindez? Hogyan válasszunk?

A lakóautóknak alapvetően három fő típusát különböztethetjük meg. Lehetnek félintegrált lakóautók, alkóvosak, full-integráltak.

A félintegrált típus felépítménye alacsonyabb, és a fogyasztása is kisebb. Ezeknek egy újabb verziója a leereszthető ágyas modell. A hátsó fix iker- vagy franciaágy mellett nem kell átalakítani az étkező részt. Felette helyezkedik el egy kézzel vagy elektromosan leengedhető ágy egy vagy két személy részére.

A full-integrált lakóautókat lakóbusznak is nevezzük. Gyártási technológiájuk valamelyest hasonló a félintegrált típusékkal, azonban sokkal bonyolúltabb és drágább azokntól. Első szélvédőjük hatalmas, a tetőig ér és sokkalta nagyobb élményt nyújt a hátul utazók számára is. Hőszigetelésük homogén, szerkezetük korszerűbb és stabilabb. A legtöbb esetben felszereltek egy vezetőfülke feletti franciaággyal, amely minden esetben leereszthető.

A Prémium Lakóautó luxus lakóautó modellek és integrált lakóautók eladásával és bérbe adásával is egyaránt foglalkozik!