Lakóautó bérlés esetén sok-sok ismeretlen fogalommal találkozhatunk, melyek a szakmabeliek számára egyértelműek. Szeretnénk ügyfeleinknek is segíteni az eligazodásban, ezért hoztunk néhány tisztázandó kifejezést, mely hasznos lehet lakóautó bérlés során.

A lakóautóknak négy fő típusát különböztethetjük meg. Lehetnek félintegrált lakóautók, alkóvosak, full-integráltak, valamint VAN-ek. A félintegrált típus felépítménye alacsonyabb, és a fogyasztása is kisebb. A hátsó fix iker- vagy franciaágy mellett nem kell átalakítani az étkező részt. Felette helyezkedik el egy kézzel vagy elektromosan leereszthető ágy egy vagy két személy részére. Általában a lakófülke hőszigetelt igazán, míg a vezetőfülke kevésbé.

A full-integrált lakóautók a lakóbuszok. Ezek a típusok teljes egészében a lakóautó-gyárban készülnek, nem pedig donorból. A legtöbb esetben felszereltek egy vezetőfülke feletti franciaággyal, mely akár leereszthető ágy is lehet.  A lakóbusz kifejezést használják még a nagyobb méretű, több mint 3,5 tonnás, teherautó alvázra épített lakóautókra is.

Lakóautó bérlés alkalmával találkozhatunk még az alkóvos lakóautó kifejezéssel is. Ezolyan lakóautót jelent, melynél a vezetőfülke fölötti rész fixen egy nagyméretű franciaággyá van kialakítva. Az alkóv létrával érhető el. Nagyobb családoknak különösen ajánlott.

A lakóautó típusok többségénél a leereszthető ágy az étkezőtér fölött helyezkedik el.

Keressen bennünket most!