Ha már megvásárolta lakóautóját és készen áll egy merész kalandra, indulás előtt mindenképp győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e a megfelelő felszereléssel. Ez által megkímélheti magát a különböző komplikációktól, elkerülhet számos, a felkészülés hiányából származó problémát. A lakóautó ablaküveg egy olyan dolog, amire először nem is gondol az ember, azonban a természetes fény és a megfelelő kilátás felvirágoztathatja utazásunk. Senki sem szeretné a szabadidejét egy sötét és nyirkos lakóautóban tölteni, ezért érdemes erre is nagy figyelmet fordítani!

Nem tudja, hogy milyen lakóautó ablak mellett döntsön? Íme, egy kis segítség.

A lakóautó tetőablak egy olyan kiegészítő, aminek temérdek pozitívuma van. Hogyan teszi könnyedén szebbé utazási élményünket? Egyszerű, megtölti járművünket természetes fénnyel és friss levegővel. Ennek hatására közérzetünk sokkal jobb lesz, a nappali rész/ utazótér pedig sokkalta tágasabbnak fog tűnni, a beltér sokkal otthonosabbá válik.

Hogyan válasszam ki a megfelelő lakóautó ablakot a jármű tetejére?

Sokan esnek abba a hibába, hogy úgy vélik bármilyen tetőablak jó lehet lakóautójukhoz, azonban ez a feltételezés téves. Sajnos számos esetben költenek ügyfeleink olyan termékekre, amelyek nem felelnek meg igényeiknek, Ön azonban ezt elkerülheti. Ha már megtalálta a megfelelő helyet járművén, ahová a lakóautó ablakot szeretné telepíteni, akkor alaposan mérje le! Ezáltal tudja majd kiválasztani a megfelelő méretű terméket. Mindemellett érdemes belülről végig gondolni, hogy a kiszemelt termék méretben illeszkedik-e a jármű méreteihez. Egy alul- vagy esetleg túlméretezett lakóautó ablak gyakorlati haszna is kérdéses, nem beszélve arról, hogy esztétikailag is kifogásolható lesz. Egy kisebb méretű lakóautóhoz általában elegendő egyetlen tetőablak megléte, azonban nagyobb lakókocsi esetében több is elhelyezhető. A lakóautó ablak mérete mellett a formája is fontos tényező a választásnál, ugyanis sokat tud segíteni a beltér szellőztetésében. Természetesen kinézetben is érdemes olyan terméket választani, ami járművünkhöz hasonló.

Miért fontos a jármű oldalát is felszerelni lakóautó ablakkal?

Járjon a hegyekben, az erdőben, az óceánparton vagy akár a sivatagban – legyen bármi is a következő úticélja, a tájat és a természet szépségeit biztosan látni szeretné. Nem beszélve arról, hogy egy biztonságos úthoz minden irányba szükséges, hogy kilássunk a járműből. A megfelelő minőségű lakóautó ablakok csökkentik a tükröződést és csökkentik a nem kívánt hőveszteséget, valamint növelik a lakókocsi ellenállását a nagy melegnek. Ahogy a tetőablak esetében is, az oldalsó ablakok kiválasztása is alapos mérést és kutatómunkát igényel. Az oldalsó lakóautó ablakok általában felfelé nyíló vagy pedig tolóablak formájában érhetők el.

A Campshop kínálatában számos lakóautó ablak tartozék érhető el:
  • Tetőablak roló klipszek
  • Ablakzáró fülek
  • Tetőablak légterelők
  • Ablak teleszkópok

Összeségében tehát egy lakóautó ablak jelentőset tud dobni utazásunkon, ugyanis megtölti járművünket természetes fénnyel és friss levegővel.