A lakóautós kirándulásoknak számos előnye és hátránya van. Sokan főleg információk hiányában tartanak az efféle kiruccanásoktól. Nem tudják azt sem feltétlenül, hol és hogyan is lehet lakóautót bérelni például. Ahogyan azt sem, hogy milyen jogosítvány kell hozzá, hol lehet vele leparkolni.

Miért válasszuk akkor mégis a lakóautót?

A lakóautó nem ördögtől való dolog. Csak utána kell járni mindennek, ami vele kapcsolatos.

Egyrészt el kell dönteni, hogy:

  • hány napra tervezünk
  • hány fővel
  • mennyi mindent szeretnénk magunkkal vinni,
  • milyen területre megyünk.

Ez mind kihathat ugyanis arra, hogy pontosan milyen lakóautót is választunk. Ha már túlvagyunk azon, hogy összeírtuk a fent említett dolgokat, akkor már csak választanunk kell lakóautót.

Lakóautó a luxuslakoauto.hu kínálatából

Kínálatunkban számos remek modell közül választhat. A legnépszerűbbek a 4 férőhelyes lakóautóink, de más típus is megtalálható.

A lakóautók kialakításában több mindent is érdemes lehet figyelembe venni. Mennyi elektronikai eszköz van benne, a csatlakozók számát, van-e lehetőség a kerékpártárolásra.

Ha tudjuk már, hogy mennyi holmit viszünk magunkkal, figyeljünk arra is, hogy összesen majd ne lépjük át a súlykorlátot.

Miért éri meg pont lakóautóval Ausztriának neki vágni?

Az úti cél kiválasztásánál is sok mindent szem előtt kell tartani. A lakóautós kirándulás óriási előnye ugyanis, hogy elméletben akárhol megállhatunk. Gyakorlatban persze nem így van. A gyakorlatban előre kell tájékozódni arról, hogy hol lehet leparkolni és megaludni egy-két éjszakát.

Európán belül különféle mértékben van jól felszerelve egy-egy ország a lakóautós kirándulásokat tekintve. Vannak olyan országok, amelyekben nagyon sok a lakóautóparkoló, ilyen Franciaország, Németország vagy Olaszország. Más országokban pedig nem csak parkolók, de kempingek sem igen vannak, ilyen Szerbia vagy Bulgária.

Minden országon belül külön szabályok vannak érvényben egy-egy területen azt illetően, hogy hol mennyire szabad a kempingen kívül éjszakázni. Éppen ezért is érdemes előre tájékozódni erről.

Ausztria minden szempontból élen jár Európában a lakóautós kirándulásokat illetően. Egyenletesen eloszló kempinghálózata van, lakóautó parkolók az egész országban vannak. Így Ausztriát bejárni lakóautóval igen kényelmes lehet. Habár át a tranzitforgalomnak is köszönhetően el vannak használódva az utak és sok javításba lehet bele futni, jó a közlekedés. A parkolókban külön ki van emelve, hol nem lehet éjszakázni, így biztosan nem büntetnek meg.

De amint azt írtuk, talán a legfontosabb, hogy a kempinghálózata jó Ausztriának. Így igazából arra kell szorítkozni, hogy találjunk minél előbb egy kempinget a közelben. Érdemes mindig előbb tájékozódni itt is, például a campsite.at honlapon.

Nézzen szét honlapunkon, kérjen ajánlatot még ma! Válassza a szabad utazást!