Mikor jó a lakóautós kirándulás?

Legyen a külföldi utazás is kényelmes és egyszerű. Nem kell azzal bajlódni, hogy tudjuk-e a nyelvet és vajon be tudunk-e rendesen csekkolni egy-egy hotelben. Ha például arra adnánk a fejünket, hogy egy kisebb országtúrát vagy Európa körtúrát csinálunk, mindenképp a lakóautózás a legjobb megoldás.

Európa szerte jól kiépített kempingek vagy lakóautó parkolók vannak. Fontos, hogy mindenképp utána kell járni az országok szabályozásainak, mielőtt útnak indulunk. Ugyanis más-más szabály érvényes például arra vonatkozóan is, hogy mikor és hol lehet a szabadban éjszakázni. Ne büntetéssel zárjuk a szabadságunkat.

Válassza a lakóautós kirándulást, ha:

  • Szereti a kalandokat
  • Szeretne esetleg akár a szabad ég alatt is éjszakázni
  • Szereti a szabadságot
  • Szereti a kötetlenséget

A lakóautós kirándulás ugyanis szabadságot ad, hiszen akkor és oda megy, ahová csak szeretni. Kötetlenül utazhat és üdülhet, hiszen nincs be- és kicsekkolás. Persze, ágyneműcsere vagy szobaszervíz sincs, de lehet tengerparti pihenő vagy erdei séta vagy túra. Fel kell csak rakni a kerékpártartókat, a bográcsot és már mehet is a buli.

Éjszakázás a kempingen kívül külföldön

Ha lakóautó bérlés külföldre történik, akkor több mindent figyelembe kell venni. Habár jól ki vannak építve számos országban (főleg Ausztriában, Németországban) a kempingek, van, hogy más megoldás után kell néznünk.

Vannak országok, ahol a kempingen kívüli éjszakázás mindenképp tilos. Ilyen Görögország, Hollandia, Lengyelország vagy Luxemburg többek között. Máshol viszont helyileg van szabályozva. Mint Franciaországban, Németországban, Olaszországban. Ezért fontos, hogy mielőtt nekivágunk a túránknak, helyi szinten is érdeklődjünk a szabályokat illetően.

A lakóautós kirándulás sok előkészülettel jár. Nem csupán azt kell szem előtt tartani, hogy milyen szabályok érvényesek a kint éjszakázásra. Azt ilyen esetben sokkal jobban át kell gondolni, hogy milyen esetleges igények merülhetnek fel az utazás során. Nem úgy, mint egy egyszerűbb hotel szobás üdülésnél.

Érdemes odafigyelni arra, hogy:

  • Hány napra készülünk
  • Hányan megyünk
  • Milyen területre
  • Milyen évszakban

Ez mind kihathat arra, hogy miket pakolunk. Figyelni kell arra is, hogy ne lépjük túl a lakóautó súlykorlátját. Ebbe mindent is bele kell számolni, az utasokat, csomagokat és magát a járművet is.

Amennyiben már eldöntötte, hogy a lakóautós kirándulás pont Önnek való, mindenképp nézzen szét honlapunkon. Kínálatunkban többféle konfigurációval rendelkező jármű közül választhat. Ha tehát lakóautó bérlést külföldre utazáshoz szeretne megejteni, akkor luxuslakoauto.hu!

Kérjen ajánlatot még ma, és válassza a szabad utazást a luxuslakoauto.hu-val!