A horganyzott spirálkarcolt cső kiválasztásához nem árt tudni, mitől is más például a horganyzott acél. A horganyzott lemez hagyományos fémlemez cinkkel bevont, ezáltal tartósított változata.

Ennek köszönhetően pedig időtállóbb. Ezért pedig előszeretettel használják az ipari épületeknél. De természetesen más felhasználásra is tökéletesen megfelelőek lehetnek. Nagy előnye, hogy ellenáll a korróziónak. A cink régi magyar megnevezése a horgany, ezért hívják horganyzott spirálkarcolt csőnek.

Napjainkban különösen fontos kérdés a környezetvédelem és fenntarthatóság is. Az acél például egy többszörösen újrahasznosítható anyag, anélkül, hogy számottevő romlás következne be szerkezetében. Az acél szerkezetek alacsony tömegüknél fogva könnyen formálhatóak, és a beépítés során is jelentős terhet vesznek le egy-egy megrendelő válláról.

A horganyzott spirálkarcolt cső tehát időtálló és környezetbarát megoldás. Ezt a megoldást használja többek között a LitsEnergy csapata is. A kínálatában megtalálható modellek akár 1000Pascal nyomást is képesek elviselni.