Hogyan válasszunk lakóautót?

A lakóautó kiválasztását ne hagyjuk az utolsó pillanatra és ne egyedül döntsünk. Főleg akkor, ha nem sok fogalmunk van arról, mik is a lakóautók. Nem nagy ördöngősség, azonban érdemes jól utána nézni és előzetes ismeretekkel nekivágni a vásárlásnak vagy a bérlésnek. Nem mindegy ugyanis, milyen járművel vágunk neki az útnak. Ez lesz a szállásunk, útitársunk, menedékünk is.

Miért döntsünk a Knaus lakókocsi mellett?

A Knaus lakókocsik között is vannak természetesen különbségek. Lehet válogatni félintegrált és integrált modellek közül. Illetve vannak VAN típusúak, kempingbuszok is, és még sorolhatnánk. Mindig aszerint kell választani, hogy mire is van pontosan igényünk. A lakóautók egyik nagy előnye például a „sima” lakókocsikhoz képest, hogy a lakóautóhoz nem kell külön autót csatlakoztatni. Hanem egy sima B kategóriás jogosítvánnyal egyben vezethetjük a kis szállásunkat.

A Knaus egy régóta fennálló cég. Id. Helmut Knaus nevéhez fűződik a cég megalakulása. 2020-ban töltötte be 60-ik életévét a Knaus, így már ténylegesen több évtizede fennálló garanciáról is beszélhetünk.

A Knaus lakókocsik között is meg kell fontolnunk, hogy mekkorára és milyen funkciókra is van szükségünk. Hányan kelünk útra, hány napra tervezünk, milyen időjárásban és milyen terepre készülünk. Ez mind ugyanis meghatározhatja, hogy milyen Knaus lakókocsira is lesz szükségünk. Nem kell feleslegesen költenünk egy nagyobb modellre, ha beérnénk egy kisebbel is akár.

Milyen szempontokat is vegyünk tehát figyelembe?

  • Hány fővel
  • Hová
  • Hány napra
  • Milyen évszakban indulunk el.

Használt vagy új lakókocsi?

Hogy használt vagy új Knaus lakókocsit választunk, csak rajtunk áll. Azonban érdemes átgondolni, mikor van szükség már saját lakóautóra. Amennyiben éves szinten többször mennénk lakóautós kirándulásra, el lehet gondolkodni a saját lakóautón. Mindaddig, míg csak egyszer használnánk, érdemesebb bérelni.

Ez vonatkozik az egyéb szükséges felszerelésekre is. Lehet az kempingfelszerelés, lakókocsi elősátor, lakókocsi elősátor szőnyeg, vagy bármilyen más kellék. Ezeket is mind be lehet szerezni, kibérelni. Így megtudhatjuk, hogy valóban lesz-e rá szükségünk. Felesleges előre bevásárolnunk mindent, főleg, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy még fogjuk a jövőben rendszeresen használni az adott kellékeket.

A Knaus lakókocsik előnye a letisztult enteriőr és külső, a luxus kényelem és a biztos minőség. Amíg az új lakóautók egy vagyonba kerülhetnek, egy használt Knaus lakókocsi elérhető áron az Öné lehet.

Egy 3 fekvőhelyes, teljesen felszerelt 2022-es luxus Knaus lakókocsi például közel 16 millióért megkapható. Ami igen barátságosnak mondható az új modellek 40 milliós áraihoz képes.

Ha lakóautót bérelni szeretne, mindenképp nézzen szét honlapunkon. Kedvező feltételek mellett tud hozzá jutni a luxus körülményekhez és így a luxus utazáshoz. Főszezonon kívül vagy meghatározott nap felett akciós árakat is találhat.