Hogy lakóautó vagy lakókocsi a jobb megoldás, eldöntheted te magad is, de hallgathatsz ránk is! Miért az egyik és miért a másik? Mit ad az egyik és mit a másik? Mutatjuk!

A népszerű lakókocsi

A lakókocsik a legnépszerűbbek talán. Főleg azért, mert ennek nagyobb múltja van. A lakókocsik az autóhoz csatlakoztatható kocsik, amelyek önmagukban nem vezethetőek. A lakókocsik olcsóbbak, bérlésük már napi 12-15.000 forintnál kezdődnek.

Figyelnünk kell azonban arra, hogy autónk képes legyen arra, hogy a lakókocsit elvontassa, elhúzza. Ehhez nem elég tehát csak a vonóhorog léte az autón, de kell, hogy az autóban legyen elég szusz!

Ki kell emelni azt is, hogy a lakókocsival meghosszabbodik autónk. S habár a vontatáshoz nem szükséges más jogosítvány, elég a B típusú is, vigyázni érdemes. Rutin kell ehhez is, ahogy más nagyobb autók vezetéséhez is például. Vigyázni érdemes a kanyarokban, a szűk utcákon, az emelkedőkön, stb.

A lakókocsi további előnye, hogy az külön otthagyható például a kempingben. Tehát nem kell mindent mindig összeszedni, ha el akarunk ugrani akár a boltba, akár más helyre.

Nézzük, miben is tér el a lakóautó a lakókocsiktól?

A lakóautók már nagyobbak is, nem csak funkciójukban térnek el a lakókocsiktól. A legnagyobb különbség azonban mégis az, hogy a lakóautó egy különálló jármű. Emiatt is drágább például maga a bérlése is. Napi 25-30 ezer forint körül kell számolnunk. Az előnye azonban, hogy könnyebb lesz kezelni, mint a különálló, csatlakoztatott lakókocsit. A lakóautók felérnek egy lakással. Számos olyan modell van, ami szebb és nagyobb, mint némely, az ingatlanpiacon kínált lakás.

A lakókocsival ellentétben azonban nem lehet nélküle utazgatni vagy otthagyni valahol. Mindig velünk van. Tehát, ami az előnye, az a hátránya is.

Nos, de lássuk akkor, lakóautó vagy lakókocsi?

Amint azt olvashattad, nem sok konkrét különbség van. A tárolás és vezetés különbözhet persze. Kialakításban azonban mindkettő esetében találhatsz számodra megfelelőt. Legyen szó:

  • kialakításról,
  • ülőhelyekről,
  • alvóhelyekről,
  • csatlakozókról,
  • vizesblokkról,
  • konyháról.

Mind a két esetben azonban szem előtt kell azt is tartanod, hogy szükséged lehet majd extra kiegészítőkre. Ezek lehetnek kempingfelszerelések, szúnyoghálók, elősátrak, kerékpártárolók.

Nézz szét kínálatunkban, a luxuslakoauto.hu ugyanis mindenben a segítségedre lehet. Segítünk választani, és kiegészítőket is kerítünk neked. Ezek után pedig csak annyi dolgod lesz, hogy élvezd a lakókocsi-lakóautós kirándulást, vagyis élvezd a szabadságot!